Vackra hästar

Tama, Naldo & Solsken

Hovterapi

Mina hästar Permalink0
 
Försöker sammanfatta helgen. Kan ärligt säga att jag inte fattade särskilt mycket. Jag kunde absolut se skillnad på både hållning och steg hos Tama, men inte riktigt sätta fingret på exakt vad som var förändrat. 
 
 
Men det som jag kunde se var att patellaupphakningarna var helt borta. Och jag kan knappt tro att det är sant. 
 
Dag 1 är tåsträckaren dom röda linjerna, och dag 2 är dom blåa. 
 
Dag 3 är tåsträckaren dom gröna linjerna. Från att ha rätat upp sig ordentligt hade Tamas vänster fram lagt sig på insidan igen. Om två veckor ska nästa utvärdering göras. 
 
Så här ser tåsträckaren ut under huden:
 
Om den inte går rakt ner på framsidan hoven skapas en roterande rörelse inne i hoven. Den roterande rörelsen blir en felbelasning och ett slitage, inte bara i hoven utan även andra delar av kroppen. 
 
Hoven ska röra sig framå-bakåt, inte roterande, för att ligga i rätt spår. 
 
 
Så snäll som Tama varit nu i helgen var lite överraskande för mig. Jag tror hon tyckte det var spännande att åka iväg och träffa både nytt folk och hästar. Hennes boxgranne blev ganska ordentligt förälskad i henne. Så klart.
Från fredag till söndag fick hon stå på box, och jag trodde hon skulle bli galen. Men hon fann sig i det som att det var det allra naturligaste som fanns; att stå inne dygnet runt. Hon mumsade bara på sin halm och flörtade med hela stallet. 
 
Kul med en weekendresa, men skönt att komma hem till Naldo & Solsken igen. 
 "Kolla Solsken, det är Tama som har kommit hem igen!"
 
 
 
 
 
 
 
Till top